Eskişehir'de plastik geri dönüşüm fabrikası alev alev yandı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir plastik fabrikasında çıkan yangın yaklaşık 3 saatlik söndürme çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölen ya da yaralanın olmadığı yangında fabrikanın büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde'de bulunan bir fabrikada çalışanların iş bitiminin ardından henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangının geri dönüşüm plastiklerinin kırıldığı atık deposunda saat 17.00 sularında çıktığı belirlendi. Plastik maddenin yanıcı özelliği nedeniyle bir anda tüm depoyu saran yangın için Eskişehir'deki itfaiyeler seferber oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri yoğun dumanın karşısında yangını söndürmekte zorlandı.

Polis ekipleri tarafından çevre güvenliğinin alındığı yangının çevreye sıçramaması içinde ekipler yoğun çaba sarf etti. Yangının çıktığı bölgede bulunan ETİ bisküvilerine ait firmanın en büyük fabrikasında da yangının sıçramasına karşı önlemler alındı. Yangından çıkan kara dumanlar da Eskişehir kent merkezinin üzerini kapladı.

Yangının çıktığı fabrikada çalışan 5 işçinin bir saat önce paydos etmesi nedeniyle fabrikanın boş olduğu öğrenildi. Fabrikanın plastikleri geri dönüştürmek amacıyla kırma işlevi gördüğü öğrenildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında fabrikanın büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi.

Olay yeri inceleme ekipleri yangının çıkış nedeni hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber